We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn: 'Wij mensen maken er af en toe een potje van'

Thought Leaders, Hoofdkantoor Ricoh Nederland - Den Bosch | Publicatie: 29 mei 2013
 

Dick Berlijn

Dick Berlijn Dick Lodewijk Berlijn (Amsterdam, 18 maart 1950) is een Nederlandse oud-militair van de Koninklijke Luchtmacht. In 2004 werd hij benoemd tot chef-Defensiestaf (CDS) in de rang van generaal, de hoogste rang van de Luchtmacht. In 2005 werd deze functie, na een reorganisatie, omgezet tot die van commandant der Strijdkrachten (ook CdS), nu de hoogste functie in de Nederlandse krijgsmacht.
Als Commandant der Strijdkrachten was generaal Berlijn de voornaamste militaire gesprekspartner van de minister van Defensie bij bijvoorbeeld uitzending van Nederlandse militairen voor vredesmissies. Op 17 april 2008 werd hij opgevolgd door generaal Peter van Uhm. Dick Berlijn is Adjudant in buitengewone Dienst van de Koningin en onder andere Senior Board Advisor bij Deloitte.
Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Thales Nederland en lid van de Internationale Adviesraad van Koninklijke Ten Cate.
Lees meer over Dick Berlijn.